Dia směsi

Věta „bez přidaného cukru“, kterou mnohdy hrdě hlásá i obal od potravin, jakými jsou šunka nebo těstoviny vyvolává hořkosladký smích. Na cukru se snadno pěstuje závislost, proto si jej výrobci zvykli přidávat i do potravin, ve kterých by “bílého zabijáka” nikdo nečekal. Jen tak trošku, lžičku, dvě…

V této kategorii doporučujeme


Načítám

Dia směsi - detailní popis

Cukr v chlebu aneb jaká je realita? 

S onemocněním spojeným s jakoukoli dietou nastává peklo… A to zejména při nakupování. Dokonce i tmavé a zdravě se tvářící pečivo je často dobarvováno (a dochucováno) karamelem, který je jak jinak, než z cukru. V našich dia směsích na chleba se ale obávat nemusíte, jsou bez bez cukru a často i bez lepku! 

Pečení, která vyvolává radost

Nemusíte se bát ani pečení vlastního chleba, ačkoli to může vypadat jako nepřekonatelně obtížná záležitost. Nejen, že vás nekousne, ale taky se upeče skoro sám… Tedy v případě, že máte domácí pekárnu. Pak se vážně upeče sám, stačí malá pomoc ve formě trochy vody a droždí, někdy i oleje nebo semínek dle chuti. Postup v troubě se tváří jako mnohem delší a složitější záležitost... 

…Ale vlastně nejde o nic těžkého! Strávíte s chlebem o trošku víc času, ale zase z něj budete mít mnohem větší radost. Těsto budete muset promíchat a (nechat) vykynout sami, ale to je možná důvod spíš k oslavám; hnětení tužšího, třeba právě toho chlebového těsta je lepší, než spousta antistresových metod. Hlavní výhoda samostatného způsobu pečení je, že se nemusíte omezovat na tvar formy v pekárně, ale můžete si udělat třeba vlastní bagetky nebo kostky (vzhled udělá své: jíme přece i očima). 

Vyberte si i vy svoji směs na chleba pro diabetiky a zjistěte, že pečení není žádná věda, právě naopak – je to zábava, na jejímž konci na vás čeká dozlatova propečený, chutný chléb, který můžete jíst ještě teplý (a nemusíte kvůli tomu vstávat proklatě brzo ráno).

OK
Zpracovávám