Netradiční vánoční cukroví: Raw kokosové kuličky
Použijte letos do cukroví zdravější tuky, třeba raw bio kokosový olej. Olej je stabilní při pečení a dodá výslednému cukroví krásnou kokosovou vůni a chuť. Díky obsaženým vitamínům (A, D, E, K) a kyselině laurové zvýší výživovou hodnotu cukroví. Cukroví je velmi jednoduché a jistě ho oceníte nejen na Vánoce, ale i jako výživnou svačinku.
Co potřebujeme:
- 1/2 hrnku kešu ořechů nebo mandlí
- 1 hrnek raw bio kokosového oleje
- 1/2 hrnku sirupu z agáve
- 3/4 hrnku strouhaného kokosu
- trochu strouhaného kokosu na obalení
Postup:
-
V kuchyňském robotu rozmixujeme kešu ořechy na jemnou mouku.
-
V míse dobře promícháme jednotlivé ingredience a vytvarujeme kuličky o průměru cca 1,5 -2 cm.
-
Kuličky nakonec obalíme v kokosu a necháme uležet v ledničce.
Dobrou chuť!