Bylinná kosmetika s eukalyptem

Eucalyptus, neboli česky blahovičník, pochází z Austrálie a je znám pro své hojné léčebné využití. Má antiseptické a protizánětlivé účinky a podporuje procesy hojení, pomáhá zbavit se projevů nachlazení, usnadňuje vykašlávání a ulevuje od nepříjemných příznaků rýmy.

Bylinná kosmetika s eukalyptem - detailní popis

Nejlepších výsledků při léčbě eucalyptem lze dosáhnout pomocí inhalace eukalyptového oleje, při níž dochází k dokonalému pročištění nosní dutiny, a zároveň působí jako prevence v boji s chřipkou. Dalším možným způsobem použití je prsní balzám, který napomáhá např. k uvolnění hlenu z průdušek, a usnadňuje tak vykašlávání.

Ovšem pozor: Eukalyptus lze užívat pouze vnějším způsobem, eukalyptový olej není vhodný pro astmatiky a pro malé děti.

OK
Zpracovávám