Březový cukr

Březový cukr nebo také dřevný cukr je u nás poměrně nový druh sladidla, který si však zaslouží naši pozornost! Z chemického hlediska se jedná o xylitol. Výchozí surovinou pro jeho výrobu je březová šťáva nebo stvol kukuřice, které xylitol v hojné míře obsahují. Jedná se o přirozeně sladkou látku, která má stejnou sladivost jako cukr řepný či třtinový, ale obsahuje oproti nim o 30 % méně kalorií (některé zdroje uvádí až o 40 %) a glykemický index (GI) se pohybuje kolem 7.

Nejprodávanější v kategorii


Načítám
  • NAJTELO Březový cukr 1 kg

    Skladem > 5 ks

    Nový druh krystalového cukru - přírodní cukr, který má o 40% nižší kalorickou hodnotu.

    249 Kč 219 Kč -12%

    219
  • WOLFBERRY Xylitol 350 g

    WOLFBERRY Xylitol 350 g

    Akce

    Skladem > 5 ks

    Sladidlo Xylitol je vynikající náhradou běžného cukru. Chutná a vypadá úplně stejně, obsahuje ale přibližně o 40 % kalorií méně. Vhodné pro diabetiky.

    159 Kč 119 Kč -25%

    119
  • ALLNATURE Xylitol březový cukr 500 g

    Skladem > 5 ks

    Sladidlo xylitol, známé také pod názvem březový cukr, má nízký glykemický index. Oproti bílému cukru má přibližně o 40% nižší energetickou hodnotu.

    162 Kč

    162
  • NATU Březový cukr - Xylitol 300 g

    Skladem > 5 ks

    Xylitol je sladidlo, které se získává z dutiny a kůry břízy bělokoré. Oproti klasickému bílému cukru má přibližně o 40% nižší energetickou hodnotu.

    122 Kč

    122
  • ALLNATURE Xylitol březový cukr 250 g

    Skladem > 5 ks

    Sladidlo xylitol, známé také pod názvem březový cukr, má nízký glykemický index. Oproti bílému cukru má přibližně o 40% nižší energetickou hodnotu. 

    92 Kč

    92
  • NAJTELO Březový cukr 500 g

    Do 5 dnů

    Nový druh krystalového cukru - přírodní cukr, který má o 40% nižší kalorickou hodnotu.

    112 Kč

    112

Březový cukr - detailní popis

Březový cukr i pro hubnutí

Z výše uvedeného vyplývá, že březový cukr patří mezi potraviny s velmi nízkým glykemickým indexem. Po jeho konzumaci dochází k nižšímu vzestupu krevního cukru v krvi a vyplavuje se méně inzulínu, člověk je déle nasycen.

Výhody březového cukru

Plusem je i jeho schopnost omezovat růst zubních povlaků, čímž brání vniku zubního kazu. Mezi další benefity tohoto sladidla patří to, že pomáhá udržet optimální PH v ústech, pomáhá při paradentóze, má antibakteriální účinky a pozitivní vliv na trávení. Nevýhodou může být skutečnost, že po konzumaci většího množství se mohou objevit zažívací problémy, ale jiné závažnější zdravotní potíže známé nejsou. Jeho použití je velmi široké jak ve studené, tak v teplé kuchyni.

OK
Zpracovávám